Úvodní stránka

2019-2020

V úterý 30. června jsme slavnostně se všemi žáky i zaměstnanci školy ukončili další školní rok. I když druhé pololetí tohoto roku probíhalo opravdu netradičně, vysvědčení obdrželi všichni žáci, mnozí i knižní odměnu ředitele školy za celoroční aktivitu...
Předání vysvědčení za 2. pololetí školního roku 2019/2020 proběhne v úterý 30. 6. 2020 v kmenových třídách od 7.20 do 8 hodin.
ZŠ L. Svobody pořádá v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2020 turistický výlet pro rodiče s dětmi do CHKO Žďárské vrchy. Více informací v přiloženém letáčku...
Na základě posouzení a vyhodnocení žádostí o přijetí do školní družiny a dětského klubu jsem rozhodl o přijetí 49 žáků do školní družiny, 7 žáků do ranního dětského klubu a 9 žáků do odpoledního dětského klubu.
Vzhledem k tomu, že výuka ve 2. pololetí z větší části probíhá dálkově bez okamžité zpětné vazby a také bez možnosti průběžně hodnotit výsledky a průběh vzdělávání, upravujeme podmínky pro hodnocení žáků v tomto pololetí.
Ve středu 3. 6. 2020 zahajujeme přihlašování do školní družiny a dětského klubu na školní rok 2020/2021.
Od 8. června 2020 vláda ČR umožnila realizovat občasné vzdělávací aktivity pro žáky druhých stupňů základních škol.
Školní tělocvična je pro veřejnost opět otevřena od pondělí 18. května 2020.
Od pondělí 25. května 2020 bude školní jídelna opět vařit pro cizí strávníky. Obědy v jídlonosičích budou k vyzvednutí za levými dveřmi do školy v čase 10.15 - 10.45 hod.
Spouštíme přihlašování na letní příměstské tábory v naší škole. Vláda ČR prozatím nezveřejnila pravidla pro jejich pořádání, ale pevně věříme, že se uskuteční již v červenci a za podobných podmínek jako každý rok. Prozatím budeme počítat s 15 dětmi...
Od pondělí 25. 5. 2020 je umožněna přítomnost žáků 1. stupně (1. – 5. ročník) v naší škole. V současné době pracujeme na nastavení podmínek provozu a ochrany zdraví dle manuálu MŠMT.
Od úterý 12. 5. 2020 bude v naší škole umožněna žákům 9. ročníku příprava na přijímací zkoušky. Do doby konání přijímací zkoušky bude výuka zaměřena výhradně na český jazyk a matematiku a bude probíhat vždy v úterý a ve čtvrtek v čase 8 - 12.30 hod.
Pomůže příručka, komiks i básnička ke správnému mytí rukou. Materiály MŠMT, Ministerstva vnitra ČR a Státního zdravotního ústavu.
MŠMT připravilo zákon, který upravuje některé aspekty přijímacího řízení na střední školy a podobu a způsob konání maturitní zkoušky a závěrečné zkoušky z důvodu, že původní termíny předpokládané školským zákonem jsou vzhledem k situaci nerealizovatelné.
V souladu s mimořádnými opatřeními vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s onemocněním COVID – 19 a v souladu s opatřením MŠMT k organizaci zápisů k povinné školní docházce do základních škol všech zřizovatelů pro školní rok 2020/2021
Žádost o ošetřovné vystavujeme pouze elektronicky (do emailu zs.rudikov@seznam.cz napište jméno a příjmení žáka, třídu a datum narození). Žádost vám poté bude zaslána elektronicky na váš email.
Od 18. 3. 2020 je do odvolání uzavřena mateřská škola a školní jídelna, která nebude vařit ani pro cizí strávníky.
S ohledem na skutečnost, že by mohlo dojít k mylné interpretaci o nařízení karantény informujeme občany o jejich povinnostech související s návratem ze zahraničí.
Tělocvična je pro veřejnost z preventivních důvodů od 16. 3. 2020 do odvolání uzavřena.
Vážení rodiče a žáci, píši Vám ohledně výuky v následujících dnech nebo týdnech po ukončení jarních prázdnin, kdy je naše škola dle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví žákům uzavřena.
Od středy 11.3.2020 se dle mimořádného nařízení Ministerstva zdravotnictví zakazuje do odvolání osobní přítomnost žáků ve škole. Uvnitř článku naleznete bližší informace.
Věnujte pozornost informacím ohledně onemocnění COVID-19, které naleznete uvnitř článku.
Jak se už stalo tradicí, tak i v letošním roce žáci 7. - 9. ročníku vyrazili na exkurzi do Brna. Ve středu 26. února jsme odložili učebnice a ráno nastoupili do autobusu, jež směřoval do jihomoravské metropole.
Příjemná hudba, plesové oblečení a hlavně dobrá nálada ovládly v  pátek 28.2.2020 slavnostně vyzdobený sál rudíkovské Sokolovny. A proč ne – vždyť se konal již 28. ročník školního plesu.
Tak a máme tu únor... Tento měsíc byl hodně proměnlivý, co se počasí týká. Během února si děti celkem slušně užily sněhového počasí. Na bobech si zajezdily na nedalekém fotbalovém hřišti, kde je perfektní svah k těmto aktivitám.
Základní škola Ludvíka Svobody a spolek Pomoc škole děkují všem sponzorům, kteří přispěli 532 cenami do malé tomboly a 39 cenami do velké tomboly 28. školního plesu, který proběhl v pátek 28.2.2020 v rudíkovské sokolovně a hostinci U Kostela.
Uvnitř článku naleznou rodiče předškoláků informace o zápisu do 1. ročníku.
V pátek 14. února 2020 se žáci naší ZŠ mohli setkat s pravým operním zpěvákem, rodákem z Nového Města na Moravě, panem Jakubem Pustinou. A to setkání bylo krásné.
Rok se sešel s rokem a na den přesně v pátek 7. února se opět shromáždily všechny děti od 1. do 5. třídy spolu se svými učitelkami, aby si vyslechly básničky krátké i delší, veselé i smutné, ale každopádně s láskou a odvahou přednesené.
Ve čtvrtek 13. února zavítalo do naší školy divadlo Koník s divadelním představením Co se stalo o masopustu. Dětem 1. – 4. ročníku přiblížilo velmi přitažlivou formou masopustní dobu s tradičními maskami a obyčeji.
Ve středu 5.2.2020 navštívil naši školu mjr. PhDr. Stanislav Balík. Žákům druhého stupně přednesl poutavé a poučné povídání o Janu Kubišovi.
Žáci 3. a 4. ročníku zahájili kurz plavání. Pod vedením zkušených instruktorů se budou každé pondělí zdokonalovat v základních plaveckých dovednostech.
I v průběhu pololetních prázdnin 31. 1. 2020 probíhal v naší škole příměstský tábor. S nadšením jsme se vrhly na společný projekt labutě, na kterém se podílely všechny děti. Poté jsme si společně namalovaly paní Zimu pomocí temper...
V novém roce 2020 jsme se s dětmi přivítali a naplánovali společně aktivity různorodých činností v klubu. A to zejména sportovní aktivity v tělocvičně, kde si děti zahrály fotbal, florbal a házely míčem na koš, zašplhaly na tyči, apod.
Ve čtvrtek 9. 1. 2020 navštívila více jak dvacítka žáků zajímající se o historii světovou výstavu Poklad Inků na brněnském výstavišti. Výstava žáky vrátila až do předkolumbovské doby Jižní Ameriky, vidět zlatý poklad nesmírné hodnoty...
V pondělí 6.1.2020 se za účasti všech přítomných žáků školy konal výstup na nejvyšší horu světa.
Ve středu 18. 12. 2019 se družstvo složené se žáků 1. a 2. třídy zúčastnilo prvního turnaje, který se konal v tělocvičně ZŠ TGM v Třebíči.
Spouštíme přihlašování na pololetní příměstský tábor, který proběhne v naší škole v pátek 31.1.2020. Přihlášku naleznete uvnitř článku.
Ve čtvrtek 26.12.2019 se žáci prvního stupně utkali na turnaji ve hře strkanobác. Jednoduchá ale velmi zábavná hra zpříjemnila předvánoční čas ve škole a podpořila sportovního ducha našich žáků.
V poslední školní den roku 2019 proběhlo v našem vestibulu tradiční zpívání vánočních písniček a koled. Za účasti všech dětí mateřské školy, žáků základní školy, učitelů a nespočtu rodičů jsme společně vstoupili do krásného vánočního období.
Prosinec bývá měsícem plným aktivit, které se nesou v duchu adventního tvoření. Pátého prosince jsme ani v klubu neunikli čertovskému rejdění...
Klidné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do nového roku přeje všem žákům, rodičům a příznivcům školy kolektiv zaměstnanců ZŠ Rudíkov.
V letošním roce se naše škola poprvé zapojila do mezinárodního, česko-slovenského, projektu „Záložka do knihy spojuje školy – Záložka do knihy spaja školy“.
Ve dnech 10. a 11. prosince navštívil výběr žáků 4. - 9. ročníku naše hlavní město - Prahu. V rámci projektu Pokusné ověřování paměťových institucí absolvovali programy v Náprstkově muzeu a Národní pedagogické knihovně.
Žáci 4. ročníku v rámci výtvarné výchovy vyrobili krásný betlém, který bude zdobit chodbu školy.
Protože i listopad nám nabídl celkem rozumné počasí, tak jsme využili zejména víceúčelové hřiště a travnaté fotbalové hřiště. Také v listopadu jsme si s dětmi naplánovali sportovní aktivity v tělocvičně, kde si děti zahrály fotbal, florbal...
Nedělní odpoledne 1. prosince byla naše škola otevřena, proběhlo totiž další adventní tvoření...
Ve čtvrtek 28.11. se žáci 6. – 8. ročníku zúčastnili v třebíčském kině Pasáž projekce dokumentárního filmu o siru Nicholasu Wintonovi „Síla lidskosti“.
Ve středu 20. listopadu navštívili žáci 6. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury Obecní knihovnu v Rudíkově, již byl v loňském roce udělen titul „Knihovna Vysočiny“.
I v letošním školním roce se naše škola zapojila do mezinárodního projektu irské organizace HETI (Holocaust Education Trast Ireland) KROKUS.
V pondělí 18. listopadu 2019 se všichni žáci naší školy zapojili do projektu, který měl za cíl připomenout a prohloubit jejich znalosti o událostech v listopadu 1989.
Ve čtvrtek 14. listopadu se třetí a čtvrtý ročník vydaly do Brna. Tentokrát jejich cílem bylo Technické muzeum, kde se zúčastnily dvou programů – 20. stoletím na kole proletím a Kdyby tisíc flašinetů.
V pondělí 11. listopadu navštívili žáci 4. ročníku dopravní hřiště.
Ani v říjnu jsme se nenudili… jak už víme, mezi činnosti dětského klubu patří sportovní aktivity, deskové, vědomostní a znalostní hry, výtvarná a keramická tvorba...
V rámci projektu Učíme se nově a moderně II se konala 31.10.2019 v naší škole hudební dílna pod vedením pana Luboše Mansfelda.
I během podzimních prázdnin proběhl v naší škole příměstský tábor…
Ministerstvo školství sdělilo termíny přijímacích zkoušek na střední školy. Tyto a další informace naleznete uvnitř článku.
V pátek 11. října se žáci 6. - 9. ročníku vydali do Velkého Meziříčí, kde zhlédli divadelní představení Divá Bára.
Spouštíme přihlašování na podzimní příměstský tábor, který proběhne v naší škole 29.-30.10.2019. Přihlášku naleznete uvnitř článku.
Je tu první den, první seznamování a představování se. Mezi aktivity dětského klubu patří sportovní aktivity, deskové, vědomostní a znalostní hry, výtvarná a keramická tvorba. Děti se také seznamovaly s novým koutkem vedle výtvarné dílny...
Ve středu 25.9.2019 vyrazily děti z 1. a 2. třídy v rámci projektu „Pokusné ověřování paměťových institucí“ do Technického muzea v Brně.
Žáci 5. a 6. ročníku prožili dva zářijové dny v krásném prostředí Jižních Čech a podhůří Šumavy, kam se vydali v rámci projektu „Pokusné ověřování paměťových institucí“.
Rozvíjíme a pilujeme nejen znalosti a vědomosti, ale procvičujeme i praktické dovednosti.
Jihočeské lázeňské město Třeboň se stalo cílem třídenní exkurze žáků 7. a 8. ročníku, na niž se vydali v rámci projektu „Pokusné ověřování paměťových institucí“ ve dnech 17. - 19. září.
Čtyřicet výletníků – dětí, rodičů i prarodičů – se vydalo v sobotu 14. září 2019 prozkoumat východní okraj Národního parku Podyjí.
Ve čtvrtek 12. září 2019 se žáci 1. a 9. ročníku zúčastnili v rámci pokusného ověřování paměťových institucí exkurze do Národního zemědělského muzea ve Valticích.
Ve středu 11. září na naši školu zavítal pan Miroslav Hořák se svými opeřenými svěřenci ze záchranné stanice Ikaros z Pelhřimova.
Poslední táborový týden. Hlavním tématem byla keramika, která se prolínala všemi dny...
Žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody zahájili společně 2. září 2019 nový školní rok. V letošním roce bude naši základní školu navštěvovat 163 žáků v 9 třídách.
Předposlední termín příměstského tábora byl na téma V říši pohádek...
V pondělí jsme měli krásné počasí, tak jsme spoustu času trávili venku. Děti si půjčily chůdy, házely si šipkami na terč, kopaly s míčem, hrály na honěnou nebo si stavěly hrady na pískovišti.
Druhý srpnový týden letního příměstského tábora se nesl v duchu podmořského světa. Celý týden jsme si užívali příjemného letního počasí v družině i venku...
První den jsme se společně seznámili a řekli si, co nás tento týden čeká. Naše téma bylo Cesta kolem světa. Děti poznávaly kontinenty a společně vymalovaly zvířata, která pak přiřadily ke správnému kontinentu...
Další téma příměstského tábora v Rudíkově bylo vesmír. A že byl tábor skutečně vesmírný, mohou potvrdit i naši piloti, astronauti či malinkatí a milí ufoni. Kdo by odolal bádat v těchto neznámých hlubinách? Pozorovat hvězdy či se vydat na výlet raketou?
Tábor od 15. do 19. července byl na téma olympijské hry. První den jsme dětem vysvětlili, co olympijské hry vůbec jsou, jak se dělí, jaké jsou symboly, a jací jsou nejznámější sportovci. Opravdu nás překvapily, co všechno věděly.
Od 1. 9. 2019 navyšujeme ve školní jídelně ceny za stravování pro děti MŠ, žáky ZŠ, zaměstnance a cizí strávníky.
Na prvním prázdninovém turnusu příměstského tábora jsme se ocitli ve středověku. Družina školy se proměnila ve středověký hrad. Seznámili jsme se se šlechtou i všemi poddanými a co nás celý týden čeká.

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru