Úvodní stránka

2021-2022

Tanec, pohyb, rychlost a pružnost, právě toto nás provázelo na našem tanečním táboře. První den se holky seznámily, proběhla soutěž o nejhezčí obrázek tanečního kostýmu a následně se učily pár základních kroků k nové choreografii.
Hned v pondělí ráno děti začaly plést košíčky z papírových ruliček, vymalovávat antistresové omalovánky s vodními motivy. Až jsme se všichni sešli, tak jsme se seznámili a řekli si, co nás celý týden vlastně čeká.
První srpnový tábor byl na téma Disneyho svět. V pondělí proběhlo seznámení pomocí seznamovacích her a poté jsme děti rozdělili do třech týmů, v kterých spolupracovaly celý týden. První týmovou aktivitou byl AZ kvíz na téma Disney.
V pondělí 25. 7. jsme přivítaly děti na příměstském táboře, který nesl název podle televizní soutěže Pevnost Boyard. Po seznamovacích hrách byla utvořena tři pětičlenná družstva a následovalo vymýšlení pokřiku, vlajky a zdobení triček.
První den jsme se navzájem seznámili pomocí seznamovacích her. Následně jsme děti rozdělili do pěti týmů a v těch pracovaly celý týden. Dětem jsme přiblížili téma celého týdne.
Během ranního scházení si prozatím děti mohly malovat, pak jsme se všichni seznámili a pověděli si, co nás celý týden čeká a co budeme tvořit. Hned po svačině jsme se rozdělili do dvou skupin. Jedna skupina si vyrobila náramky z mulinky a druhá skupinka..
První tábor letošních prázdnin nesl název Na Divokém západě. První den jsme se nejdříve vzájemně seznámili a poté jsme děti obeznámili s tématem pomocí kvízu. Nechyběla ani výtvarná aktivita, kterou byla výroba koní z papíru a z větve.
V rámci poslední výzvy projektu Hrdá škola jsme si v pátek 24. června 2022 poprvé vyzkoušeli Den naruby. Žáci druhého stupně nahradili v tento den učitele na stupni prvním...
Obrovským úspěchem zakončil školní rok Ondra Mutl, žák 8. ročníku. Celý minulý týden strávil v Želivu, kde s ostatními účastníky z celé republiky řešil nelehké úkoly zaměřené na český jazyk.
Uplynulý školní rok naše škola zakončila - jako již tradičně - ve školní jídelně.
V úterý 28. června 2022 se žáci prvního stupně zúčastnili branného dne. Děti z páté třídy připravili krátkou "šipkovanou".
Sportovní den v pondělí 27. června 2022 byl zahájen společnou lekcí aerobiku.
Pondělní den 27. června 2022 byl ve znamení sportu. Za nádherného počasí žáci celé školy soutěžili v různých disciplínách.
Čtvrťáci si po zahradničení ze své úrody připravili chutné pomazánky. Jejich pokrmy lahodily i oku. Svou prací se rádi pochlubili i ostatním učitelům.
Ve čtvrtek 23.6.2022 navštívila naši školu paní spisovatelka Michaela Fišarová, držitelka ocenění Zlatá stuha (prestižní cena pro autory, překladatele, ilustrátory a nakladatele dětských knih) z roku 2013.
Krásy města Znojma se ve dnech 14. a 15. června vypravili poznávat žáci 6. ročníku.
Do Muzea Vysočiny v Třebíči vyrazili prvňáci v pátek 17. června 2022. Edukační program vedla paní lekorka Eva Novotná coby uklízečka Bláža, která děti zajímavou formou provedla téměř celým muzeem.
V pátek 17. června proběhla v okolí naší školy další vydařená akce ke Dni dětí. I letos oživlé pohádkové bytosti připravily dětem a jejich rodičům zábavné atrakce a disciplíny…
Měsíc květen byl plný aktivit a dobrodružství...
Pro osmáky a deváťáky už Anglie není jen neznámou vzdálenou zemí. Začátkem června měli možnost poznat Londýn - obrovské, multikulturní město, jeho historii i důležité události britských dějin.
V úterý 26. 4. 2022 proběhlo online krajské kolo Olympiády v českém jazyce. A naše škola opět zabodovala!
V úterý 14. 6. 2022 zahajujeme přihlašování do školní družiny a dětského klubu na školní rok 2022/2023.
Je už takovým nepsaným zvykem, že žáci v pátém ročníku jedou na školní výlet do Prahy. Ne však na nákupy, ale především si prohlédnout naše hlavní město a seznámit se s jeho nejznámějšími památkami.
Po práci v dílnách, pletení, vyšívání či pěstitelských pracích ve školní zahradě jsme se pustili do vaření.
První červen, Den dětí – to je krásná příležitost k stylovému zakončení ročního setkávání v kroužku zaměřeném na výtvarné a venkovní aktivity.
Roční snažení v pracovních činnostech se blíží ke konci a my si užíváme hezké dny na naší školní zahradě.
Za Popelkou do jaroměřického zámku vyrazily děti z 1. a 2. třídy ve čtvrtek 2. června 2022.
Ve dvou hodinách fyziky jsme se, v rámci tématu Elektrický obvod, zabývali elektronickou stavebnicí.
Více než měsíc se děvčata ze 6. a 7. třídy zabývala návrhem a malbou na dřevěnou desku.
V úterý 31. května jsme s žáky třetího ročníku navštívili ZŠ Týnská v Třebíči. Konala se zde akce "Prevence dětských úrazů".
Dovolujeme si Vás pozvat na Rodinář Kraje Vysočina s dětskou psycholožkou Mgr. Kamilou Kunickou.
Vysočina je kraj, který je historicky svázán se zemědělstvím. V pátek 27. května se konalo v Jihlavě krajské kolo soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině.
ZŠ a MŠ Rudíkov ve spolupráci se spolkem Pomoc škole Vás zvou do Pohádkové školy. PÁTEK 17. 6. 2022, start před školou od 16 do 17 hodin.
Po koronavirové pauze se naplno rozběhly i sportovní soutěže pro školy. Naše výběry změřily síly v mnoha soutěžích.
S dětmi 3. a 4. ročníku jsme navštívili centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem, kde se dříve nacházel zchátralý statek Mittrovských.
Žák 4. ročníku David Šula se po celý školní rok účastnil z vlastní iniciativy a ve svém volném čase Matematického korespondenčního semináře pořádaného ZŠ M. Horákové z Hradce Králové.
Oznámení o konání zvláštního zápisu do předškolního a základního vzdělávání ve školním roce 2022/2023 podle § 2 zákona č. 67/2022 Sb. (Lex Ukrajina školství).
ZÁJEZD JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN!
Ve středu 11.5.2022 žáci absolvovali exkurzi v jaderné a vodní elektrárně.
I s další výzvou projektu "Hrdá škola" jsme se ve středu 11.5.2022 statečně vypořádali a oslavili Den bláznivých ponožek.
Užíváme si jaro, konečně teplého počasí a čím dál častěji vyrážíme z lavic učit se ven.
Se žáky 5. a 6. ročníku jsme se vydali na brněnské výstaviště, abychom zhlédli velkolepou výstavu a dozvěděli se více o krásách, faraonech, pokladech a mumifikaci ve starověkém Egyptě.
...aneb Z prvňáčků jsou ČTENÁŘI. Letošní prvňáci mají knížky opravdu rádi, a proto se o svou radost a um podělili o Literární noci 2022 s kamarády z 5. třídy.
V pátek 6. května 2022 byli žáci zkušenými záchranáři a hasiči proškoleni o zásadách první pomoci a protipožární ochrany.
Přijměte pozvání na turistický výlet pro rodiče s dětmi, který se uskuteční v sobotu 28. května 2022.
Ve středu 27.4.2022 navštívil školu spolek Ikaros s ukázkou různých zvířat.
Vážení a milí příznivci dětského klubu, měsíc duben utekl jako voda. Hned na začátku dubna jsme uskutečnili výpravu s Turistickým kroužkem na Koniklece do Trnavy.
Na tradiční turistický výlet, organizovaný v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2022, vyrazilo v sobotu 23.4.2022 osmadvacet dětí společně s rodiči.
Exkurze "Než si ukrojíme krajíc chleba" v Ekocentru Ostrůvek - Chaloupky ve Velkém Meziříčí se žáky 4. ročníku. Program byl velmi pestrý.
Na pátek 22. dubna letos připadá Den Země, který je celosvětovou událostí zaměřenou na ochranu a podporu životního prostředí. V rámci projektu Zdravá škola 2022 a programu Čistá Vysočina i naši žáci 5. – 9. ročníku přispěchali se svou troškou do mlýna...
Rozhodnutí o přijetí žáků k základnímu vzdělávání od školního roku 2022/2023
V úterý 12.4.2022 obě školní družiny navštívily již podruhé Dům přírody v Krátké. Tentokrát pro děti lektorky připravily program "Velikonoce".
Dvacítka dětí z turistického kroužku a Dětského klubu nasedla v pondělí 11. dubna 2022 po vyučování do autobusu. Cílem cesty byla Trnava, odkud se děti vydaly na osmikilometrovou trasu zpátky do Rudíkova.
Rádi bychom Vám touto cestou představili jednu skvělou novinku: Nechali jsme si jako škola vytvořit svoji vlastní volnočasovou školní kolekci oblečení.
Každoročně se žáci naší školy zúčastňují různých soutěží, ať už matematických, přírodovědných, sportovních či jazykových. V měsíci březnu proběhly dvě soutěže v českém jazyce.
V kroužku se zabýváme výtvarnými a venkovními aktivitami. Tentokrát děvčata mikroskopovala.
Mladší chlapci (6. a 7. třída) se pustili do výroby zahradních prvků, které umístíme v okolí naší školy.
O všem, co předchází tomu, než si ukrojíme krajíc chleba, jsme si povídali na ekologickém vzdělávacím programu ve Velkém Meziříčí na Ostrůvku.
Spouštíme přihlašování na letní příměstské tábory, které proběhnou v naší škole od 4. 7. do 26. 8. 2022. Zaměření jednotlivých turnusů a bližší informace najdete na přiloženém letáčku. Přihlašování ukončíme z organizačních důvodů 31. 5. 2022.
Velkým dnem byl pro předškoláky čtvrtek 7.4.2022 - absolvovali zápis do 1. ročníku. Prokázali velkou šikovnost. Všichni se do školy moc těší.
S dětmi jsme se v uplynulém měsíci nebáli vyřešit několik nelehkých úkolů, které nám byly svěřeny - např. jsme se mohli podílet na výrobě keramických výrobků...
Přijměte pozvání na turistický výlet pro rodiče s dětmi, který se uskuteční v sobotu 23. dubna 2022. Tentokrát se vydáme do méně známých pískovcových skal v Přírodní rezervaci Maštale u Proseče u Skutče.
Celoškolním projektem „Den podle Ámose“ jsme si v úterý 29. března připomněli 430. výročí narození jedné z největších a nejznámějších osobností našich dějin - J. A. Komenského.
Máme pro Vás jedno skvělé překvapení! Do školy přichází nová školní kolekce a jste to právě Vy, kdo rozhodne o její podobě!
V pátek 25. března jsme ve škole splnili druhou výzvu projektu "Hrdá škola" a Retro dnem si připomněli, jaké to bývalo, když naši rodiče a prarodiče byli ještě dětmi.
Po dvou letech se druhý březnový týden sešly v tělocvičně naší školy všechny děti od 1. do 5. třídy. Konalo se totiž školní kolo recitační soutěže. Více než polovina dětí si připravila básničku, a tak měla porota z čeho vybírat.
Antonín Kalina a jeho děti – „Kdo zachrání jeden život, jako by zachránil celý svět.“
V rámci projektu "Den pro školu" navštívili dne 9. března naši školu regionální reportér TV Nova David Pik a moderátorka Hitrádia Vysočina Markéta Báťová.
Sice je únor o něco kratší než ostatní měsíce, ale to nám vůbec nevadí. Na začátku února si děti dopřály alespoň trochu sněhu. Na místním farním kopci si děti zajezdily na bobech a talířích.
V rámci projektu "Zdravá pětka" si ve středu 2. 3. 2022 prvňáci a druháci naší školy připomněli zásady správné výživy.
Zápis dětí do prvního ročníku ZŠ L. Svobody pro školní rok 2022/2023 se bude konat ve čtvrtek 7. dubna 2022 od 14 do 17 hodin ve třídách 1. stupně.
Ve středu 23. února navštívili žáci 6. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury Obecní knihovnu v Rudíkově.
První měsíc roku utekl a zde je pár fotek a postřehů z dětského klubu.
Na konci měsíce ledna se sešli všichni příznivci českého jazyka a psaní, aby soutěžili ve školním kole již 48. ročníku Olympiády v českém jazyce.
V úterý 1. února 2022 vyjeli žáci 5. a 6. ročníku se svými třídními učitelkami do Velkého Meziříčí na filmové představení "Gump – pes, který naučil lidi žít".
Naše škola se přihlásila do projektu "Hrdá škola". Cílem tohoto projektu je zpestřit si školní výuku netradičními aktivitami a zažít školu trošku jinak.
V úterý 11.1.2022 se žáci naší školy sešli v tělocvičně, aby se zúčastnili hudebního programu Škola rytmu.
Žáci 8. a 9. ročníku vyrábí ve školních dílnách hnízdní budky do školní zahrady.
Žákovské pokusy byly náplní posledních vyučovacích hodin roku 2021. Pokusy si připravili žáci 6. a 8. třídy do hodin chemie a fyziky.
Hezké, klidné a pokojné Vánoce Vám přeje kolektiv zaměstnanců ZŠ L. Svobody a MŠ Rudíkov
Keramika nás baví a je to na nás vidět, pokochejte se sami ve fotogalerii, jak jsou Vaše děti šikovné a tvořivé zároveň.
V měsíci listopadu jsme měli před sebou spousty důležitých úkolů a pohybových aktivit.
V keramickém kroužku se vůbec nenudíme - můžete se sami pokochat na fotografiích, jak jsou děti v keramické dílně šikovné a plné fantazie a mají chuť stále něco vylepšovat.
V úterý 16. listopadu se žáci 8. a 9. ročníku zúčastnili nového preventivního programu Policie ČR „Tvoje cesta načisto“.
V pondělí 25. října se vydali žáci 5. a 6. ročníku se svými třídními učitelkami na exkurzi do Brna.
V pátek 11.11.2021 zavítaly děti ze ŠD na Chaloupky Krátká – Dům přírody Žďárských vrchů, kde na ně čekal zajímavý výukový program "DIVOČINA" propojený s prohlĺídkou expozice.
Žáci 4. ročníku v pátek 12.11.2021 prožili přírodovědný den zaměřený na bylinky.
Pozvánka na setkání k uctění památky bývalého velitele 1. čs. armádního sboru v SSSR a prezidenta Československé socialistické republiky v letech 1968 – 1975 armádního generála Ludvíka Svobody u příležitosti 126. výročí jeho narození.
Den před podzimními prázdninami navštívila 5. třída středisko ekologické výchovy Ostrůvek ve Velkém Meziříčí.
Podzim svádí k výtvarným hrátkám, hřejivé barvy či struktura spadlých listů přímo vybízí k tvoření.
V pondělí 25. října 2021 vyměnily děti z 1., 2. a 3. třídy školní lavice za přírodní učebnu v nově zrekonstruovaném areálu v Balinách. Nové učebny i okolní přírodní zahradu si děti užily při tříhodinovém výukovém programu ZAHRADA NÁS BAVÍ.
Pěstování bylinek ve vyvýšených záhonech nás přivedlo k myšlence – „Co si vypěstujeme, to si vypijeme“ – a kde nejlépe? No přeci v čajovně.
Končí vegetační sezóna, a tak můžeme začít pracovat ve školních dílnách. Řezání, pilování, smirkování – to jsou činnosti, které se učíme při výrobě zápichu k trvalkám a keřům. Na jaře je umístíme i s popisy v okolí školy.
Dary podzimu nás nenechávají chladnými. Ve vestibulu školy (na mramoru) jsme si mohli prohlédnout různou zeleninu, ovoce i květiny v krásně naaranžovaných košících a bedýnkách, které donesli naši žáci.
Každé pondělí v době od 15.00 do 17.00 probíhají v tělocvičně ZŠ tréninky florbalu. Zveme kluky i holky od osmi let k této oblíbené hře. Tréninky probíhají pod vedením Ing. Vladimíra Dvořáka - tel: 774 302 208.
Ve středu 29.9.2021 žáci 1. a 5. ročníku nechali protentokrát učebnice a sešity doma, školní aktovky vyměnili za batůžky se svačinou a vyrazili na exkurzi do skláren Karlov.
„Radost, smích, zručnost, statečnost, vytrvalost, důvtip, paměť, rozvážnost, postřeh, hbitost, spolupráci, přátelství a mnoho dalšího se pojilo s krásným dnem, který si děti ŠD užily v pátek 8.10.2021 během programu v Outdoor Resortu Březová.
V pondělí 4.10.2021 prožily krásný den děti z obou oddělení ŠD v Záchranné stanici Pavlov.
Máme za sebou první školní měsíc, první seznamování a představování se. Mezi aktivity dětského klubu patří sportovní aktivity, deskové, vědomostní a znalostní hry, výtvarná a keramická tvorba.
Ve čtvrtek 23.9.2021 se žáci 7. třídy v rámci Evropských dnů udržitelného rozvoje zúčastnili exkurze ve Velkém Meziříčí.
Spouštíme přihlašování na podzimní příměstský tábor, který proběhne v naší škole ve dnech 27. a 29. října 2021.
Pro děti 2 - 6 let s rodičem nebo dospělým doprovodem. Začínáme 27. 9. 2021 - tělocvična ZŠ a MŠ Rudíkov.
Z důvodu přerušení dodávky elektrické energie v obci Rudíkov vyhlašuji ředitelské volno pro žáky školy na pátek 1. 10. 2021. Mimo provoz bude také MŠ, ŠD, DK a ŠJ. Mgr. Martin Suk, ředitel školy
Divadlo Koník zavítalo do naší školy již podruhé, a to v pondělí a v úterý 6. a 7. září 2021. Tentokrát s milou podzimní pohádkou Jak Martin s Barborkou vařili povidla.
Děti, žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody a Mateřské školy Rudíkov zahájili společně 1. září 2021 nový školní rok. MŠ bude navštěvovat 61 dětí ve třech třídách, ZŠ 174 žáků v devíti ročnících.
ZŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2021/2022 1. září 2021 v 7.20 hod. pro všechny ročníky, oddělení školní družiny i dětský klub. MŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2021/2022 1. září 2021 v 6.00 hod. pro všechny tři třídy.
S účinností ode dne 24. května 2021 je na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví umožněn provoz v tělocvičně pro veřejnost za těchto podmínek:

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru