Úvodní stránka

2017-2018

Ve školním roce 2018/2019 je do školní družiny přijato 49 žáků, kteří budou rozděleni do 2 oddělení. Provoz 1. oddělení (vedoucí vychovatelka Petra Robotková) bude probíhat v přízemí školní budovy v době od 10.45 do 15.45 hod.,
Oznamujeme žákům a rodičům, že zahájení nového školního roku 2018/2019 proběhne v pondělí 3. září 2018 v 7.20 hod. Všichni žáci si přinesou přezůvky, blok a psací potřeby. Vyučování první školní den potrvá do cca 9 hodin. Těšíme se na vás:-)
"Práce s keramickou hlínou." Tak znělo téma sedmého příměstského tábora konaného ve dnech 20. - 24. 8. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
"Moje tělo". Tak znělo téma šestého příměstského tábora konaného ve dnech 13. - 17. 8. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
"Ze života hmyzu". Tak znělo téma pátého příměstského tábora konaného ve dnech 6. - 10. 8. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
"Máme rádi zvířata". Tak znělo téma čtvrtého příměstského tábora konaného ve dnech 30. 7. - 3. 8. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
"Poznej svět". Tak znělo téma třetího příměstského tábora konaného ve dnech 23. - 27. 7. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
"Cesta do pravěku". Tak znělo téma druhého příměstského tábora konaného ve dnech 16. - 20. 7. 2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově.
„Hurá do lesa“. Tak znělo téma prvního příměstského tábora konaného ve dnech 9.- 13.7.2018 v prostorách Základní školy Ludvíka Svobody v Rudíkově. Hlavní základnou pro nás byla školní družina.
Poslední sportovní soutěží před ukončením školního roku, pořádanou v rámci projektu UMÍME ŽÍT, byl sportovní den, který se uskutečnil ve středu 27. června.
V úterý 26. června proběhl již tradiční branný den. Svedl proti sobě čtveřice ze 6. až 9. ročníku, jejichž složení bylo určeno losem. A lesy v okolí Rudíkova, Vlčatína a Hroznatína se měly na co těšit...
V rámci projektu UMÍME ŽÍT! proběhl v pondělí 25. června pro předškoláky a 1. až 3. třídu atletický víceboj. Soutěžilo se ve sprintu, překážkovém běhu, hodu pěnovým oštěpem a skoku dalekém.
V pátek 29.6. proběhlo ve školní jídelně slavnostní zakončení školního roku 2017/2018.
Na čtyřicet výletníků se v sobotu 16. června vydalo v rámci projektu UMÍME ŽÍT! sponzorovaného Zdravým krajem Vysočina do areálu Hospodářského dvora do Bohuslavic u Telče.
„Znojmo je město s rozšířenou působností v Jihomoravském kraji na levém břehu řeky Dyje, 65 km jihozápadně od Brna a 83 km severozápadně od Vídně...
Z důvodu volné kapacity příměstských táborů prodlužujeme přihlašování do pátku 22. 6. 2018. Zároveň zveřejňujeme tematická zaměření jednotlivých turnusů.
Připomínáme všem zájemcům o naše příměstské tábory, že poslední termín k odevzdání závazné přihlášky je v pátek 15. června!
Bylo, nebylo... za sedmero horami a sedmero řekami... ve vesničce jménem Rudíkov stála škola, ale nebyla to škola obyčejná, byla to škola pohádková...
V úterý 22. 5. 2018 jsme se opět dostavili na místo činu a zúčastnili se soutěže s názvem Mladý ochránce zákona. V okolí DDM v Třebíči jsme si zasoutěžili ve střelbě ze vzduchové pušky, v lezení na lanové lávce, hodu ......
Pro osmáky a deváťáky už Londýn není jen tečka na mapě. Ve třetím květnovém týdnu měli možnost poznat tohle obrovské, multikulturní město, jeho historii i důležité události britských dějin.
Společnost LAKTEA, dodavatel mléčných výrobků v projektu „Mléko do škol“, zaslala do naší školy ochutnávkové koše sýrů a pomazánkových másel.
Vážení rodiče, zveřejňujeme výsledky dotazníkového šetření Mapa školy, které proběhlo v naší škole začátkem března letošního roku. Účastnili jste se ho nejen Vy, ale i všichni žáci a zaměstnanci školy.
Dne 30.4. se ve třetím ročníku místo děvčat a chlapců učili malé čarodějnice a čarodějové. I paní učitelka se proměnila
Ve čtvrtek 26. dubna proběhlo v naší škole již 2. setkání s rodiči v rámci projektu Učíme se nově a moderně (šablony pro ZŠ) s názvem Tipy a triky jak zvyšovat matematickou gramotnost u svých dětí.
V rámci projektu Vzdělávací programy paměťových institucí jsme navštívili 20. dubna 2018 se žáky 1. - 3. ročníku zámek v Budišově.
Den Země je mezinárodním dnem, kdy si každý z nás uvědomí krásu naší planety...
Ve čtvrtek 5. dubna proběhl v naší škole zápis do prvního ročníku.
Program pro rodiče žáků 1. i 2. stupně! ČTVRTEK 26. 4. 2018, 17.00 hod. Přihlašte se zavčas:-)
22.3. u příležitosti Světového dne vody zhlédli všichni žáci naší školy program o vodě, se kterým přijeli pracovníci Vodárenské a.s. z Třebíče. Nejprve sledovali filmy o oblastech světa, které trpí nedostatkem vody
Ve čtvrtek 22. února navštívili žáci 6. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury Obecní knihovnu v Rudíkově.
Příjemná hudba, plesové oblečení a hlavně dobrá nálada ovládly v sobotu 17. 2. 2018 slavnostně vyzdobený sál rudíkovské sokolovny. A proč ne – vždyť se konal 26. ročník školního plesu.
Oznamujeme rodičům, že provoz školní družiny v den ředitelského volna 1. 2. 2018 je zajištěn pouze pro přihlášené žáky v době od 7 do 15 hodin v 1. oddělení ŠD (přízemí). Pro přihlášené žáky je zajištěn i oběd ve školní jídelně.
V rámci projektu Učíme se nově a moderně (šablony pro ZŠ) proběhlo ve čtvrtek 25. 1. 2018 v naší škole první z celkem šesti plánovaných odborně zaměřených tematických setkávání s rodiči našich žáků - program Trénuj mozek!
Do školské rady byly pro období 2018 - 2020 z řad zákonných zástupců žáků zvoleny Mgr. Marcela Trnková a Martina Smiešková.
Předprodej místenek a vstupenek na 26. školní ples (sobota 17. 2. 2018 - sokolovna, hostinec U Kostela Rudíkov) bude pro sponzory plesu přednostně zahájen v pondělí 29. ledna, pro ostatní zájemce v pondělí 5. února.
Upozorňujeme rodiče, že program Trénuj mozek! (mozkoherna v naší škole) je již plně obsazen. Další přihlášky již nejsme schopni z kapacitních důvodů akceptovat. Děkujeme za pochopení.
V souladu s § 24 odst. 2 zákona 561/2004 Sb. (školský zákon) vyhlašuji z důvodu školení celého pedagogického sboru ředitelské volno pro žáky školy na čtvrtek 1. 2. 2018. Mgr. Martin Suk, ředitel školy
První česká mozkoherna u nás ve škole! Čtvrtek 25. 1. 2018, 17.00 hod. Neváhejte s přihlášením, počet míst omezen. Realizujeme v rámci projektu Učíme se nově a moderně (šablony pro ZŠ)
Na začátku prosince se sešli všichni příznivci českého jazyka a psaní, aby soutěžili ve školním kole již 44. ročníku Olympiády v českém jazyce.
V poslední školní den roku 2017 proběhlo v našem vestibulu tradiční zpívání vánočních písniček a koled. Za účasti všech dětí mateřské školy, žáků základní školy, učitelů a nespočtu rodičů jsme společně vstoupili do krásného vánočního období.
Dne 14. prosince odjel celý druhý stupeň se svými třídními učiteli navštívit Střední průmyslovou školu do Třebíče. Pro žáky zde bylo v rámci projektu Podpora řemesel připraveno pět aktivit praktické výuky během jednoho dne.
Náš další výlet v rámci projektu Pokusného ověřování do paměťových institucí směřoval již podruhé do Prahy.
Přejeme klidné prožití svátků vánočních a šťastný nový rok 2018
Naše třída se proměnila v mozkohernu V pondělí 18. prosince naši žáci trénovali mozek pod vedením trenérky paměti Evy Fruhwirtové. Třída se proměnila v mozkohernu. Na deseti stanovištích byly připravené aktivity pro trénink kognitivních schopností,
Děkujeme všem, kteří v neděli 17. 12. 2017 přišli do kostela sv. Petra a Pavla v Rudíkově. Žákům, jež nacvičili pásmo vánočních písní a koled, Antonínu Cahovi a Václavu Špačkovi za slavnostní zahájení koncertu na trubku, paní učitelce Šárce Uhrové
Další rok utekl jako voda a naší školou se opět rozlehlo cinkání zvonečků a rachot řetězů...
Nedělní odpoledne 3. prosince byla naše škola netradičně otevřena dětem, ale i jejich rodičům.Všichni měli plné ruce práce. Proběhlo totiž další adventní tvoření.
V letošním školním roce se naše škola poprvé zapojila do mezinárodního projektu irské organizace HETI (Holocaust Education Trast Ireland) KROKUS. Nejde o projekt botanický, jak by sám název napovídal, nýbrž ...
Náboj Junior je mezinárodní matematicko-fyzikální soutěž pro čtyřčlenné týmy žáků druhého stupně základní školy. Celá soutěž trvá 120 minut, během nichž se týmy snaží na jednom ze soutěžních míst vyřešit co nejvíce příkladů.
Oznamujeme rodičům žáků navštěvujících školní družinu, že pro lepší komunikaci s vychovatelkami jsme aktivovali dva nové mobilní telefony.
Nebylo nás pět, ale rovnou 47! Ptáte se koho? Přece nás, žáků 4. – 6. ročníku, kteří jsme se v rámci hodin českého jazyka a literatury vypravili do brněnského divadla Radost.
V pátek 10. listopadu se žáci 4. – 6. ročníku v rámci projektu pokusného ověřování „Vzdělávací programy paměťových institucí do škol“ vydali na exkurzi do Brna.
Jako už se stalo tradicí, tak i v letošním školním roce navštívili žáci 7. – 9. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury divadelní představení v divadle Polárka v Brně.
V rámci projektu pokusného ověřování „Vzdělávací programy paměťových institucí do škol“ jsme se žáky 4. - 6. ročníku navštívili Husitské muzeum v Táboře.
V rámci projektu Vzdělávací programy paměťových institucí do škol navštívili v úterý 10. října žáci 7. – 9. ročníku Památník Leoše Janáčka.
Praha, hlavní město, město plné památek a bohaté historie, se stala naším cílem 12.října. V rámci projektu Vzdělávací programy paměťových institucí do škol jsme vyjeli v 6:30 a na žáky 7. – 9. ročníku čekal bohatý program.
Dne 5. 10. 2017 zazpívaly žákyně naší školy v DD Koutkova Třebíč.
Výsledková data Vám poskytnou možnost porovnání výsledků žáků naší školy, kteří se zúčastnili jednotných přijímacích testů s celorepublikovým průměrem. Z dat je možné také získat porovnání výsledků žáků v matematice a českém jazyce.
Zveme všechny rodiče našich žáků na tradiční každoroční valnou hromadu spolku Pomoc škole, která se uskuteční v pondělí 16. 10. 2017 od 16 hodin v jídelně školy.
Z organizačních důvodů se den otevřených dveří v naší škole přesouvá z původně plánovaného termínu 18. 10. na středu 13. 12.
V rámci projektu pokusného ověřování – Vzdělávací programy paměťových institucí navštívily děti z 1.- 3. ročníku dne 26.9. Památník Leoše Janáčka v Brně.
Ve středu 27. září byl v naší škole slavnostním rautem ukončen projekt Zdraví nás baví, spolufinancovaný Zdravým krajem Vysočina.
Na pozvání Československé obce legionářské a Společnosti Ludvíka Svobody navštívila Českou republiku na několik dní delegace občanů z Buzuluku.
V souladu s § 24 odst. 2 zákona 561/2004 Sb. (zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání) vyhlašuji ředitelské volno pro žáky školy na pátek 29. 9. 2017. Mgr. Martin Suk, ředitel školy
ŠŠK při ZŠ L.SVOBODY RUDÍKOV VÁS ZVE NA TURNAJ DVOJIC V PETANQUE PODMÍNKA PRO ÚČAST: dvojice = rodič + žák(yně) školy
Českou školní inspekcí jsme byli vybráni jako jedna ze 7 škol na Vysočině (v celé ČR pouze 72 škol) k účasti na pokusném ověřování v programu "Vzdělávací programy paměťových institucí do škol"
Prosíme zájemce (kluby, spolky apod.), aby si co nejdříve zarezervovali svůj termín k pronájmu tělocvičny v odpoledních hodinách a o víkendu.
V sekci Základní škola/Zájmové kroužky naleznete nabídku kroužků na školní rok 2017/2018. Žáci se mohou přihlašovat na tiskopisy ve vestibulu školy nebo elektronicky přes e-podatelnu od pondělí 11. 9. 2017.
Žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody zahájili společně 4. září 2017 nový školní rok. V letošním roce bude naši základní školu navštěvovat 138 žáků v 8 třídách.
Po nevydařeném červnovém termínu se nám podařilo 2. září proměnit les nedaleko naší školy v tajuplný a kouzelný prostor opředený tajemstvím a pohádkovými bytostmi, které se postaraly o zábavné atrakce pro děti i jejich rodiče
Vítejte na našich nových webových stránkách, které vás zajisté zaujmou moderním a pěkným designem. Při přípravě webu jsme se snažili zejména o jednoduchost a přehlednost pro uživatele, tak aby informace, které hledají, byly rychle dostupné a přehledné.
Oznamujeme svým žákům, že zahájení nového školního roku 2017/2018 proběhne v pondělí 4. září 2017 v 7.20 hod. Všichni žáci si přinesou přezůvky, blok a psací potřeby. Vyučování první školní den potrvá do cca 9.00 hod.
Ve školním roce 2017/2018 je do školní družiny přijato 43 žáků, kteří budou rozděleni do 2 oddělení.

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru